Dumnezeu există și numele lui e Petrunija

Rate this item
(1 Vote)

Dumnezeu există și numele lui e Petrunija
Perioada difuzare: Duminică, 23 iunie, ora 19:00
 • Gen:
  Dramă
 • Regia:
  Teona Strugar Mitevska
 • In rolurile principale:
  Zorica Nusheva, Labina Mitevska, Simeon Moni Damevski, Suad Begovski, Stefan Vujisic, Violeta Shapkovska
 • Durata:
  100 minute


Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile
Rezervari: 0350 / 427.500

O satiră balcanică delicioasă despre emancipare și câștigarea controlului asupra propriei vieţi într-o societate patriarhală. Variety

În Stip, un orășel din Macedonia, în fiecare ianuarie, de Bobotează, preotul paroh aruncă o cruce de lemn în râu și sute de bărbați se întrec să o găsească, ca să aibă noroc tot anul. Petrunya își dorește și ea să ia parte la această tradiție și își face capriciul cu prima ocazie, ba chiar reușește să apuce crucea înaintea celorlalți. Rivalii ei sunt furioși, lucrurile escaladează, dar Petrunija și-a câștigat crucea și nu va renunța la ea.

Teona Strugar Mitevska s-a născut în 1974, la Skopje și în prezent locuiește la Bruxelles. Și-a început cariera în copilărie, ca actriță, a studiat pictură, design grafic și film.
Realizează primul scurtmetraj, Veta, în 2002 (Premiul special al juriului la Berlin), debutează în lungmetraj în 2004 cu How I Killed a Saint (prezentat la Rotterdam) și continuă cu Sunt din Titov Veles (a cărui premieră a avut loc la Toronto în 2007 și a fost prezent și la FFE 2009), The Woman who Brushed off her Tears (selecționat la Panorama, la Berlin), Teresa and I (2013, un documentar despre Maica Tereza) și When the Day had No Name (prezent în secțiunea Panorama, la Berlin, în 2017).
Împreună cu sora și fratele ei a pus bazele companiei Sisters and Brother Mitevski, cu care au coprodus filme ca Părul sălbatic al lui Nuri Bilge Ceylan și Sierranevada al lui Cristi Puiu.

Premii și festivaluri:
2019: Berlin IFF (Ecumenical Jury Prize, Guild Film Prize), Edinburgh IFF, Istanbul IFF, Moscow IFF, Dortmund Women's FF (Best Film), Sydney IFF
Read 632 times

Trailer

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.\nBasic HTML code is allowed.

Contact

B-dul Tineretului , nr 2A
Ramnicu Valcea

WEB:
www.cinemaostroveni.ro
FACEBOOK:
https://www.facebook.com/cinemageosaizescuvl
E-MAIL:
cinemageosaizescu@gmail.com

TEL: 0350 / 427.500
Fax: 0350 / 427.499

Top of Page