Cinema-edu in Ramnicu Valcea

cinema-edu1Cinema-edu, un proiect ambițios de educatie cinematografica adresat in special liceenilor, a fost lansat anul trecut de catre Asociatia Culturala Macondo. Proiectul le ofera liceenilor sanșa de a vedea gratuit o serie de sase filme provocandu-i dupa fiecare dintre vizionari la dicuții libere pe teme sociale.
Filmele alese abordeaza teme sociale dintre cele mai importante (diversitatea culturala, dezvoltarea durabila si responsabilitatea sociala, egalitatea de sanse, modele de implicare si activism social sau castigarea independentei si autonomiei personale), iar discutiile libere care urmeaza fiecarei proiectii vor fi moderate de invitati surpriza.
Din luna iunie, Cinema-edu ajunge si in Ramnicu Valcea, cu sprijinul Primariei Ramnicu Valcea. Liceenii sunt asteptati pe 11 iunie la Cinema Ostroveni sa vizioneze filmul Waste Land. De la ora 12:00 va avea loc proiectia pentru Colegiul Tehnic Forestier si Grupul Școlar Oltchim, iar de la ora 14:00 ne vedem cu Colegiul National Mircea cel Batran si Grupul Școlar Henri Coanda.cinema-edu2In prima parte a proiectului, elevii vor avea ocazia sa vizioneze cateva dintre cele mai premiate filme la marile festivaluri de gen din lume. Cinema-edu va debuta cu documentarul „Waste land", primiat cu Oscar in 2011 la categoria „Cel mai bun film documentar", in regia lui Lucy Walker. Filmul aduce in prim plan doua teme care, aparent, nu au nicio legatura: arta si gunoiul. Artistul vizual Vik Muniz impreuna cu grupul de catadores (culegatori de materiale reciclabile din Jardim Gramacho) dau nastere unor veritabile opere de arta: mozaicuri realizate cu materialele selectate de culegatori (peturi, carpe, cutii de cereale etc.). Pe langa prezentarea fidela a realitatii acestei comunitati, filmul aduce in atentie problema reciclarii, a ecologizarii si a egalitatii de sanse. Primii elevi care vor avea ocazia sa-l vizioneze sunt elevii.
Proiectul Cinema-edu este conceput si implementat de Asociatia Culturala Macondo, care are ca scop dezvoltarea proiectelor culturale si nu numai. O activitate constanta a asociatiei o reprezinta exploatarea filmelor de arta in cadrul Noului Cinematograf al Regizorului Roman, dar si organizarea de festivaluri si cinecluburi.

Adina Chițu
PR Manager
Asociatia Culturala Macondo
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Rate this item
(2 votes)
Read 6305 times Last modified on Miercuri, 19 Martie 2014 11:48

Contact

B-dul Tineretului , nr 2A
Ramnicu Valcea

WEB:
www.cinemaostroveni.ro
FACEBOOK:
https://www.facebook.com/cinemageosaizescuvl
E-MAIL:
cinemageosaizescu@gmail.com

TEL: 0350 / 427.500
Fax: 0350 / 427.499

Top of Page