Proiectie film pentru copii

Scoala „Micile Vedete” este prima scoala de film si televiziune pentru copii din Romania, avand in portofoliu 25 de filme pentru copii, iar 5 dintre acestea au fost selectionate si au participat la Festivalul de Film de la Cannes, in perioada 2010-2015.
In perioada 17-18.01.2018, in Ramnicu Valcea, am proiectat filmul "Detectivul talentat", cel mai recent mediumetraj al scolii noastre.
Au participat la proiectie elevii Scolii Gimnaziale nr. 10, Scolii Gimnaziale nr. 13 si Scolii Gimnaziale "Anton Pann". Au fost, in total, aproximativ 1600 de elevi si cadre didactice.

Sinopsis "Detectivul talentat": In episodul anterior, Erica si Alexia au castigat concursul de talente cu spectacolul "Andromeda", iar premiul consta in 3 zile de filmare pe platourile de la Castel Film. Fetele sunt extrem de fericite, numai ca le lipseste un subiect. Inspirandu-se din realitatea apropiata, fetele decid sa faca un film cu detectivi si cine poate fi mai potrivit pentru rolul principal daca nu insusi Detectivel? Numai ca acesta nu vrea sub nici un chip sa apara in fata camerelor de filmat din cauza ca are trac.

In timpul filmarilor are loc o disparitie misterioasa, pe care Detectivel si Silviu incearca sa o desluseasca, pentru a continua filmarile. De pe platoul de filmare dispare Daria, fetita care declanseaza conflictul in film, care nu mai doreste sa filmeze deoarece la finalul zilei de filmare parintii ei se vor desparti. Astfel, planul ei este sa se ascunda pe o perioada nedeterminata si sa isi faca provizii pentru a se ascunde cat mai mult timp. Filmul evidentiaza importanta unei relatii solide intre membrii oricarei familii, in special atunci cand este implicat un copil.
Descriere Scoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete
Scoala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” (www.micilevedete.ro) este un proiect educational nonguvernamental, unic în Romania, care se adreseaza exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personala si inteligenta emotionala prin intermediul a trei discipline inovative, special create si adaptate: Tehnica de filmare, Interpretare si Dicti e pentru copii.
La 7 ani de la infiintare, Scoala „Micile Vedete” se mandreste cu un portofoliu de 25 de filme de scurt si mediu metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care au avut importante participari la festivalurile de film pentru copii din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia si Australia, dar si peste 40 de aparitii ale copiilor in spoturi publicitare, sociale si filme de lung metraj.
Mai jos, puteti accesa 3 dintre trailerele celor mai recent filme educative de mediumetraj pentru copii, din seria filmelor cu detectivi:
 
Detectivul talentat - https://youtu.be/ygFb4s_T8Ls
Tradarea - https://www.youtube.com/watch?v=YG6hdJi-cso
Scoala de detectivi - https://www.youtube.com/watch?v=MMq6XAqCHHg&t=2s


Rate this item
(0 votes)
Read 2923 times Last modified on Joi, 18 Ianuarie 2018 14:30

Contact

B-dul Tineretului , nr 2A
Ramnicu Valcea

WEB:
www.cinemaostroveni.ro
FACEBOOK:
https://www.facebook.com/cinemageosaizescuvl
E-MAIL:
cinemageosaizescu@gmail.com

TEL: 0350 / 427.500
Fax: 0350 / 427.499

Top of Page