“Afacerea Est”, comedia premiată la Tallinn Black Nights IFF, în premieră la Cinema “Geo Saizescu”

La premiera filmului de la Cinema “Geo Saizescu” din Râmnicu Vâlcea, vor fi prezenți și protagoniștii filmului, vineri, 9 decembrie 2016, de la ora 20:00.

Singura prezență românească din competiția oficială a Festivalului de Film Black Nights din Tallinn, filmul “Afacerea Est”, a fost și unul dintre marii săi câștigători. Regizorul și scenaristul Igor Cobileanski a fost distins cu premiul pentru Cel Mai Bun Scenariu.
La acest eveniment vor fi prezenți și actorii din distribuția filmului Ion Sapdaru și Constantin Pușcașu, câștigătorii premiului pentru Cel Mai Bun Actor aiFestivalului de Film Black Nights din Tallinn și actorul Nicolae Poghirc.
După obținerea premiului, Igor Cobileanski surprins de nominalizare și copleșit de premiu a declarat:„Cele două premii, cel pentru scenariu și cel pentru cea mai bună interpretare masculină, nu fac altceva decât să valideze un efort al întregii echipe, să semneze cartea de parcurs festivalier a unei comedii deosebite, să încurajeze profesional cei peste 40 de actori din provincie, de pe ambele maluri ale Prutului și, în fine, să contribuie la mândria cinematografiei românești! Mulțumesc tuturor celor implicați în producția filmului, dar și spectatorilor care au mers la cinema să-l vadă.”
Filmul “Afacerea Est”, un melanj între comedie și dramă,spune povestea unei prietenii dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu) și Petro (Ion Sapdaru)care pornesc într-o călătorie plină de aventuri și suspans pentru a-și îndeplini visele.
Filmul este produs de Alien Film în co-producție cu Just a Moment (Lituania), Brio Film (Republica Moldova) și KaNoi Film (România), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Lithuanian Film Center, HBO și TVR.

Vă așteptăm cu drag!

Urmăriți Afacerea Est pe Facebook: https://www.facebook.com/AfacereaEst/ și
pe site-ul cinematografului “Geo Saizescu” http://www.cinemageosaizescu.ro/filme/afacerea-est

Biletele se pot achiziționa de la sediul cinematografului Cinematografului “Geo Saizescu”
(B-dul Tineretului nr. 2A, Râmnicu Vâlcea)

Rate this item
(0 votes)
Read 4499 times Last modified on Miercuri, 30 Noiembrie 2016 14:32

Contact

B-dul Tineretului , nr 2A
Ramnicu Valcea

WEB:
www.cinemaostroveni.ro
FACEBOOK:
https://www.facebook.com/cinemageosaizescuvl
E-MAIL:
cinemageosaizescu@gmail.com

TEL: 0350 / 427.500
Fax: 0350 / 427.499

Top of Page