Workshop de Film si Televiziune pentru copii "Micile Vedete"

Workshop-ul este o initiere in lumea filmului, o ocazie pentru copiii participanti de a lua contact cu camera de filmat, de a vorbi la microfon si de a se familiariza cu un platou de filmare. Astfel, in prima parte a workshop-ului, copiii vor interactiona unii cu altii in fata camerei de filmat si vor avea ocazia sa improvizeze diferite scene sau situatii, sub indrumarea trainerului.
Copiii vor participa la exercitii de improvizatie individuale si de grup, menite sa le dezvolte creativitatea, imaginatia, concentrarea, atentia sau capacitatea de a lucra in echipa.
Cei mici vor face exercitii in fata camerei de filmat, pe diferite teme: jurnal de stiri, reclame, teleshopping, secvente/scene de film, prin care vor deprinde tehnici de miscare, de prezentare si de vorbire in fata camerei. Exercitiile vor fi filmate si proiectate pe un ecran, apoi analizate sub indrumarea profesorului. Practic, vor invata sa aplice metode de lucru inovative chiar pe platoul de filmare, cu ajutorul tehnologiei moderne. Acest aspect este important in eficientizarea procesului de creatie a unui film si nu se putea realiza pana acum cativa ani.

Trainerii Workshopului de Film sunt:
 
Ariana Pendiuc, regizor de film si director al Scolii Micile Vedete. În cei sase ani de activitate a Școlii Micile Vedete, a regizat 23 filme de scurt si mediu metraj pentru copii, cu teme educative.  La doar 24 de ani, a devenit cel mai tânăr regizor din România al cărui film a fost selecţionat la Festivalul de Film de la Cannes, fiind prezentă cu filmul său de licență„Magda”. Au fost selectionate apoi in cadrul Festivalului si productii Scoala Micile Vedete, din 2010 pana in 2015. În 2012, Ariana Pendiuc a primit din partea juriului un premiu special în calitate de regizor în cadrul Festivalului de Film Dreamfest, iar un an mai tarziu a primit din partea organizatorilor aceluiaşi festival un “Premiu pentru proiectul de formare şi educare cinematografică a copiilor”. Ariana a absolvit Facultatea de Cinematografie şi Televiziune, specializarea Regie de Film şi Televiziune din cadrul Universităţii Media, la clasa renumitului profesor Andrei Blaier, promotia 2009.

Ema Pendiuc
Ema Pendiuc are o experiență de 10 ani în domeniul televiziunii, în calitate de prezentator, realizator și producător de emisiuni TV și spectacole. A început în 2005 cu emisiunea “Linia de start”, a fost apoi producător delegat la celebra emisiune “Iartă-mă”, a moderat emisiunea „Tema Zilei” din cadrul Telejurnalului principal al postului TVR1 și emisiunea „Impact” de pe TVR3, iar în 2010 a schimbat profilul și a trecut la divertisment. Emisiunea-concurs „Vocea Populara” (TVR3) și prezentarea spectacolelor de folclor au adus-o aproape de inimile iubitorilor de cultură tradițională. Din 2013 a prezentat și realizat emisiunea „Drumul Succesului”, difuzată pe TVR2 și TVR Internațional.
Ea este producatorul filmelor de scurtmetraj si mediu metraj care au fost selectionate si au participat la prestigiosul Festival de Film de la Cannes in perioada 2010 – 2015.
În 2012, a fost aleasă vicepreședinte al Centrului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineri – CIFEJ, cea mai prestigioasă asociație la nivel mondial a profesioniștilor din industria filmului pentru copii, înființată de UNESCO, în 1955. A participat în calitate de membru al juriului si președintele juriului la numeroase festivaluri internaționale de film pentru copii din intreaga lume.

DATE WORKSHOP-URI: 19 – 20 NOIEMBRIE

DURATA WORKSHOP-URI: 1 ora si 30 min

INTERVAL ORAR:
10.00 - 11.30  ( VARSTA PARTICIPANTI: 6-8 ANI)
11.45 - 13.15 ( VARSTA PARTICIPANTILOR: (9-12 ANI)

COST 2 WORKSHOP-URI: 180 RON

Pentru înscrieri și informații puteti gasi pe website-ul www.micilevedete.ro sau ne puteți scrie pe adresa:Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. sau ne puteți contacta la nr de telefon 0736 868 209.
Rate this item
(0 votes)
Read 4522 times Last modified on Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016 11:20

Contact

B-dul Tineretului , nr 2A
Ramnicu Valcea

WEB:
www.cinemaostroveni.ro
FACEBOOK:
https://www.facebook.com/cinemageosaizescuvl
E-MAIL:
cinemageosaizescu@gmail.com

TEL: 0350 / 427.500
Fax: 0350 / 427.499

Top of Page